Za zlým spánkom môže byť nevhodný vankúš. Vymeňte ho!

Vstávate ráno unavení, bez energie a celí rozlámaní? Potom je očividne niečo zle a problém sa s najväčšou pravdepodobnosťou skrýva vo vašom vankúši.

Možno každú noc svoj ​​vankúš natriasate, aby bol čo najmäkší a aby ste sa do neho zaborili ako do snehového záveja. Vaša krčná chrbtica vám za to ale rozhodne nepoďakuje. Ideálny vankúš by totiž mal byť skôr nižšie a menej objemný.

Zabudnite tiež na mýtus, že by ste vankúš mali mať aj pod ramenami. Vankúš má podopierať krčnú chrbticu, aby bola v rovine s celou chrbticou a keď si podopriete aj ramená, tento efekt nedosiahnete.

Svoju úlohu hrá tiež tvar vankúša v závislosti na polohe, v akej najčastejšie spíte:

  • klasický vankúš – má svoju tradíciu a hodí sa pre spanie na chrbte a na bruchu. Je vhodné, keď z neho môžete odoberať náplň a dosahovať tak požadovanú tuhosť.
  • Anatomický vankúš – najčastejšie má tvar polovice valčeka a je ideálny pre spanie na chrbte a na boku. Mal by byť samozrejmosťou pre ľudí s bolesťami krčnej chrbtice, nie každý si ale zvykne na jeho špecifický tvar.
  • Vankúš typu “dražé” – tvarom sa blíži klasickému, miesto výplne je ale celý tvorený penou obohatenou o prírodné extrakty. Väčšinou má tuhšiu a mäkšiu stranu, takže ho môžete použiť aj ako opierku napríklad pri čítaní v posteli.

Skúste Aloe Vera, sóju alebo kokos

Za špatným spánkem může být nevhodný polštář. Vyměňte ho!

Najmä u vankúšov z viscoelastickej peny sa často stretnete s tým, že obsahujú mikrokapsuly prírodných látok. Samotná visco pena totiž patrí medzi BIO peny, čo znamená, že sa na jej výrobu používajú najmä prírodné zložky, ktoré šetria životné prostredie.

Vankúše s Aloe Vera pôsobia pozitívne na pokožku a vďaka protizápalovým účinkom sú vhodné aj pre alergikov. Vankúš typu “dražé” s výťažkami zo sóje je zase ideálny pre ľudí s ekzémami alebo akné. Sójový olej totiž zvlhčuje a chráni nielen suchú pokožku. Ozajstnou špecialitou je ale vankúš z kokosovej peny.Tento materiál je prirodzene elastický, mäkký a navyše jemne vonia po kokose.

Nelákajú vás nové materiály a máte radšej klasiku? Odporúčame vankúš Clinic od českého výrobcu Tropico. Vankúš je prateľný na 95 °C, takže máte istotu, že sa v ňom nebudú množiť roztoče a ďalšia podobná háveď.




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!