Snívate o výnimočnej dovolenke, na ktorú nikdy nezabudnete, a ktorú Vám pri rozprávaní budú závidieť aj najlepší kamaráti? Ale zároveň ste bežný smrteľník, ktorý nemá bohatého strýka rozdávajúceho zviazané kôpky bankoviek? Tak potom si to zamierte do Karibiku. Cestovanie do USA spojte s úžasnou plavbou po Karibskom mori.

Letenky

Samozrejme určitú nemalú čiastku peňazí na výlet za oceán budete potrebovať, avšak ak budete sledovať akciové letenky a vyberiete si termín mimo hlavnú  sezónu, veľmi výhodne môžete ušetriť. Aj plavby mimo letnú sezónu  sú lacnejšie a preto letenky a plavby vyberajte najmä v spomínanom období. Najvýhodnejšie letenky sú do veľkomiest NYC alebo Miami. Na západné pobrežie je to už o niečo viac. K pasu a letenkám si nezabudnite priložiť povolenie ESTA Usa.

Kúsok USA

Pred samotnou plavbou pricestujte do USA niekoľko dní vopred. Z dlhého letu budete unavený na plavbu a môže hroziť aj meškanie letu. Ak pricestujete napr. 4 dni vopred, môžete si oddýchnuť a spoznať kúsok USA. Najčastejšie sa plavby začínajú na slnečnom Miami. Pred plavbou môžete spoznať zakutia mesta a po plavbe si môžete vychutnať slnečné lúče na Miami Beach a nechať doznieť spomienky.

Ubytovanie v USA

Ak sa teda rozhodnete pre plavbu z Miami najlepšie je ubytovať sa priamo tam, výber ubytovacích zariadení je naozaj široký. Ak chcete ušetriť, skúste hladať ubytovanie u domácich alebo v kvalitných hosteloch. Tie majú dobré služby za výhodné ceny. Je možné vyplávať aj z Los Angeles či z iných miest. Takže najskôr sa inšpirujte plavbami a potom to spájajte s letenkami.

Plavba

Keď už vyprázdnite svoj účet, preletíte cez Atlantik, spoznáte čo to z americkej kultúry, čaká na Vás úžasná plavba. Mnoho krát americké filmy skresľujú realitu, ale pri plavbách musíme priznať, že sú naozaj také ako na filmovom plátne. Akoby ste sa práve Vy stali filmovým hrdinom. Dĺžka a typ plavby záleží od Vás. V ponuke nájdete plavby v rôznych cenových kategóriách a rôznych dĺžkach. Čo sa týka typu kajuty, ak chcete opäť ušetriť a nepotrebujete balkón, stačí Vám najlacnejšia vnútorná kajuta. Všetky sú pohodlné a útulne. Služby lode si užívajú všetci účastníci rovnako, k dispozícii je celodenné stravovanie a aj nápoje. Za poplatok sú len alkoholické nápoje. Pri večeri sa budete cítiť ako na Titanicu a budete mať problém vybrať správnu vidličku k jedlu. Dokonca Vám Vaši čašníci zatancujú a zaspievajú. Ak Vás dostane únava, oddýchnuť si môžete pri filme, ktorý sa premieta ako v kine s tým rozdielom, že ste na plaviacej sa lodi pod holým nebom. Keď už spomíname to nebo, to je svedkom aj skvelých diskoték. Ak začne pršať, žiaden problém, zatiahne sa strecha a v tanci sa pokračuje. No a v neposlednom rade každý deň kotvíte na inom mieste a kúpete sa na inej pláži v mori, ktoré je príjemne teplé a priezračné.

ESTA

Teraz sa ešte z Karibského sna zobuďte. Pri ceste do USA nezabúdajte na cestovne povolenie ESTA VISA. Nemusíte sa báť, nie je to nič zložité. Ide o formalitu, ktorú rýchlo vybavíte elektronickou formou, vyplníte formulár a odošlete. Do niekoľkých minút dostanete povolenie a môžete sa tešiť ako sa Váš sen stáva skutočnosťou.  Bon voyage!




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!