Detská izba: Kráľovstvo tých najmenších

Akú detskú izbu máme, také detstvo prežívame. Trochu nadnesené, ale vo veľkej miere pravdivé. Skutočne nie je jedno, kde sa deti hrajú, čítajú, spia a snívajú. Nie nadarmo sa zvykne detská izba označovať za malé kráľovstvo svojich malých obyvateľov. Aby v nej však mohli kraľovať, musia sa preniesť do sveta fantázie, čomu výrazne napomôže krásny interiér ich izbičky. Čo by teda v žiadnej detskej izbe nemalo chýbať?

Rozprávková detská izba

Dnes sú možnosti priam nekonečné. Skvelý detský nábytok, úžasné postele pre deti v tvare autíčka či hradu pre princezné a rôzne premyslené detaily v kombinácii s rodičovskou fantáziou urobia z každej detskej izby rozprávkovú krajinu na počkanie. Veď uznajte, ktoré dieťa by netúžilo mať vo svojej izbe šmýkalku či jedinečný priestor na hranie?

Dnes skutočne nie je problém vytvoriť úchvatnú izbičku v motíve, aký si zvolíme. K dispozícii je premyslený nábytok, kreatívne detské hračky aj doplnky, ktoré rozveselia každú miestnosť, tú detskú obzvlášť. Ak sa do zariaďovania detskej izby „obujete“ naplno, úspech a úsmev na tvári Vašich detí máte zaručený. Ako na to?

Kreatívne riešenia do každej izbičky

Samozrejme, prvoradý je aj v detskej izbe funkčný a kvalitný detský nábytok. Je dobré myslieť už dopredu na to, ako dlho by ste chceli skrinky či posteľ v izbe ponechať. Budete ich meniť priebežne, ako bude dieťa rásť alebo vyberiete niečo praktické, čo porastie s Vaším dieťaťom? A ako ste na tom s priestorom izby pre deti? Disponujete oklieštenou miestnosťou, kde veľa nenavymýšľate alebo si môžete dovoliť zriadiť deťom aj niečo navyše, trebárs malé interiérové ihrisko so šmýkalkou a detským stanom?

V neposlednom rade o mnohom rozhodne rodinný rozpočet vyhradený na zariadenie detskej izby, aj ten neraz dosť vytrápi našu kreativitu.

Nech je to tak či onak, čo nesmie chýbať v žiadnej detskej izbe je posteľ s kvalitným matracom, pre tie najmenšie deti aj s bezpečnostnou zábranou, ďalej dostatočne priestranné skrinky a komoda, stolík, stoličky, odkladací priestor na hračky, knihy a ideálne je, ak ostane miesto aj na hraciu plochu pre dieťatko.

Veľkej obľube sa v súčasnosti tešia rozličné novinky vo svete nábytku, ku ktorým nepochybne patria aj pohodlné sedacie vaky. Ak sa dobre porozhliadnete, v každej dobrej predajni s nábytkom nájdete nápadité a veselé detské vaky na sedenie, ktoré drobci istotne ocenia. Sú totiž nielen skvelým doplnkom každého interiéru, ale aj výborným miestom na oddych.

A čo ešte spríjemní každú detskú izbičku? Rozhodne kreatívne nálepky na steny či nábytok, ktoré oživia každý jednofarebný priestor. V prípade, že sa teda rozhodnete zriadiť detskú izbu pre Vaše deti najmä prakticky a účelne, dozdobte im ju aspoň malými detailami, vďaka ktorým jej dodáte jedinečnosť. Alebo dovoľte deťom, nech samy rozhodnú, čím by si chceli svoju izbičku zútulniť. Nech majú pocit, že táto izba je skutočne ich malým kráľovstvom.
Autorské právo: bialasiewicz / 123RF Reklamní fotografie




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!