Nemusíte sa obliekať značkovo a draho, aby ste vyzerali dobre. Stačí dodržiavať jednoduché pravidlá a cítiť sa v oblečení dobre. Mnohé dámy (aj páni), však často robia v obliekaní a stylingu chyby, kvôli ktorým to stále nie je „to pravé orechové“. Akým módnym omylom sa teda treba vyvarovať?

Beautiful young woman with mirror applying powder on cheek

  1. Nevhodná veľkosť oblečenia

Možno sa Vám zdá, že vedieť si zvoliť vhodnú veľkosť oblečenia je samozrejmosť. Bohužiaľ, nie všetci to dokážu. Skúste sa občas rozhliadnuť po okoloidúcich na ulici. Vidieť ženu doslova napratanú v šatách alebo muža v obleku väčšom o dve konfekčné veľkosti, nie je nič výnimočné. A aj keď je oblečenie možno kvalitné a pekné, nevhodne zvolená veľkosť celkový dojem určite pokazí.

  1. Oblečenie viac odkrýva, ako zahaľuje

Pánov takýto outfit možno poteší. Nejde o to, že by ste nemohli odhaliť bruško, obliecť si kratšiu sukňu, prípadne hlbší výstrih. No kombinácia takýchto kúskov oblečenia vyzerá skôr vulgárne, ako zvodne. Ak sa teda chcete obliecť trošku odvážnejšie, skombinujte napríklad hlboký výstrih so sukňou v dĺžke ku kolenám.

  1. Zle zvolená farba oblečenia

Ste svetlý typ s bledou pokožku? Obliekajte sa teda radšej do tmavších, prípadne výraznejších farieb. Vo svetlých odtieňoch sa doslova stratíte. Kombinácia svetlého oblečenia na bledej pokožke pôsobí mdlo.

  1. Menej je niekedy viac

Chcete za každú cenu ohúriť, a preto si na večierok oblečiete filtrované šaty, ktoré doplníte filtrovanou kabelkou a samozrejme filtrovanými lodičkami… Doslova módny prešľap. Pamätajte, že menej je niekedy viac! Výrazný kúsok vždy kombinujte s menej výrazným. Len tak dosiahnete perfektný vzhľad.

Beautiful make up set on white background.

  1. Maska z mejkapu

V našich končinách bohužiaľ veľmi častá módna katastrofa. Cez hrubú vrstvu mejkapu sa ani nedá rozoznať prirodzená farba pokožky! A ak sa náhodou poškriabete na tvári nechtom, ostane Vám v mejkape ryha. Tak toto naozaj nevyzerá dobre a určite to neočarí opačné pohlavie. To isté platí aj pre obočie. Prečo si niektoré dámy obočie vytrhajú a potom si ho nakreslia ceruzkou? Ak neviete, ako sa správne líčiť, zájdite ku kozmetičke a nechajte si poradiť!

Pamätajte, že pekný vzhľad nie je len o peniazoch a tých najdrahších značkových šatách. Vyzerať dobre môžete aj v lacnom oblečení, ak ho viete správne zvoliť a kombinovať!

Igor Mojzes + fotomania777 / Dollar Photo Club




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!