shutterstock_190882616Optimalizácia je dnes medzi podnikateľmi veľkým trendom. Niečo podobné ako farebné ponožky do obleku, niektorí o tom iba rozprávajú, že by to chceli vyskúšať, iní sa tým aj skutočne riadia. A ako optimalizujú? Rôzne, nakupujú lacné náplne do tlačiarne, zakladajú offshore firmy, znižujú počet zamestnancov, zosekávajú náklady na výrobu či hľadajú rôzne daňové úľavy. A ako môžu začínajúci podnikatelia využiť svoj čas aj peniaze efektívne?

 

Nenechajte sa znechutiť byrokraciou

 

Zakladanie spoločnosti nie je veľmi príjemný vstup pre začínajúcich podnikateľov – behanie po úradoch, vyplňovanie formulárov, byrokracia – to, čo sa dá v Estónsku vybaviť za pár minút cez internet, trvá na Slovensku približne dva týždne. Nenechajte sa však znechutiť a využite svoj čas efektívnejšie. Ako? Využite služby firmy OnlineInvest.sk, ktorá založenie spoločnosti uskutoční za vás. Vy podpíšete iba potrebné dokumenty, raz zájdete na daňový úrad a OnlineInvest.sk založí spoločnosť presne podľa vašich predstáv.

 

Ešte predtým sa spýtajte

 

Náklady môžete znížiť hneď na začiatku, predtým sa však musíte spýtať, či potrebujete kancelárske priestory a či máte nehnuteľnosť, ktorú môžete využiť ako sídlo pre svoju spoločnosť. Ak dvakrát odpoviete „nie“, potom je pre vás virtuálne sídlo firmy ideálne. O čo ide? Neplatíte si za skutočné kancelárske priestory, ktoré nevyužijete, lebo pracujete doma či v teréne, platíte si iba za adresu, ktorú máte zapísanú v ORSR. Koľko? Ceny virtuálnych sídel začínajú už na 11 €/mesačne, čo je oproti stovkám za kanceláriu, ktorú nepoužívate, poriadny rozdiel. Samozrejme v cene sú zahrnuté aj služby ako prevzatie korešpodencie a následne informovanie emailom či SMS o jej prebratí. Je len na vás, či sa rozhodnete využívať čas a peniaze efektívnejšie.




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!