Nasledujúce filmy nie sú z tých, na ktoré zabudnete hneď po ich zhliadnutí. Pri mnohých z nich sa neubránite slzám a spomeniete si na ne i po rokoch. A určite stoja za to, aby ste si ich pozreli aj viac krát. Alebo ste ich už videli?

Život je krásny

Film, v ktorom si Roberto Benigni zahral hlavnú úlohu a dokonca ho i režíroval. Je to nádherný príbeh o milujúcom otcovi a manželovi Guidovi, ktorý urobí všetko pre to, aby bol jeho syn šťastný. Dokonca aj v koncentračnom tábore. Guido je totiž žid a spolu so synom Joshuom a manželkou Dorou je, ako mnoho iných židov, odvlečený do koncentračného tábora. Dora nie je židovka, no odmieta opustiť syna a manžela. Guido sa v koncentráku snaží synovi nahovoriť, že udalosti, ktoré prežívajú, sú súčasťou nejakej hry. A jej víťaz sa bude môcť odviezť v tanku! Aj keď samotný príbeh hlavných postáv nie je skutočný, predsa len sa v koncentračných táboroch odohralo mnoho podobných dojímavých príbehov.

Hotel Rwanda

hotel

Film mapuje udalosti v Rwande z roku 1994, kedy došlo k etnickému konfliktu medzi kmeňom Hutuov a Tutsiov. Ide o príbeh hotelového manažéra Paula Rusesabagina, ktorý sa vo svojom hoteli snažil zachrániť toľko ľudí, koľko to len bolo možné. Počas tejto genocídy zomrelo v Rwande cez 800 000 ľudí v priebehu približne troch mesiacov! Krutosť týchto udalostí a ľahostajnosť celého sveta voči nim je doslova šokujúca.

Schindlerov zoznam

Klasika, ktorá by mala byť povinnou jazdou. Príbeh priemyselníka Oskara Schindlera, ktorý kupuje židov za vlastné peniaze, aby ich tak zachránil pred smrťou v koncentračných táboroch. Spolu s účtovníkom Isaacom Sternom sa mu tak podarí zachrániť vyše 1200 židov. Viac sa však dozviete zo samotného filmu…

Divočina

A teraz trošku z iného súdka. Ide o skutočný príbeh Cheryl, ktorej sa rúca súkromný život. Preto sa rozhodne sama a „po vlastných“ prejsť od mexických hraníc až po Kanadu. Film je naozaj príjemný a po jeho zhliadnutí si uvedomíte, že môžete dokázať skutočne všetko, čo si zaumienite.

Obchodník so smrťou

obchodnik

Chcete vedieť, ako je to v skutočnosti vo svete obchodu so zbraňami? Pozrite si teda skutočný príbeh jedného z obchodníkov, ktorý sa pohybuje v tých najnebezpečnejších zónach sveta a obchoduje s mnohými diktátormi. Čo všetko sú ľudia schopní urobiť pre peniaze? Jednoznačne aj zabíjať.

Samozrejme, podobných skvelých filmov založených na skutočných udalostiach je omnoho viac. O tých však až nabudúce.

appleimages /




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!