Mohyla generála M. R. Štefánika rozhodne nie je jediným miestom, na ktoré sa v Ivanke pri Dunaji oplatí ísť pozrieť. No keď už budete mať za sebou aj tamojší kaštieľ, Kaplnku sv. Rozálie, Kostol sv. Jána Krstiteľa, sochu sv. Jána Nepomuckého, kamenný kríž oproti bývalej zvonici či pomník padlým, možno sa o slovo prihlási hlad.

pizza ivanka pri dunaji

Pizza, ktorá si vás nájde

Iste, okrem pamätihodností nájdete v Ivanke aj niekoľko miest, kde sa dá najesť. My sme sa však rozhodli uchopiť to trochu netradične a pochutnať si v pizzerii, ktorá v obci nesídli. A stálo to za to. Nielen vďaka možnosti spojiť si svoj gurmánsky zážitok s očarujúcim pohľadom na Šutrovku (miestne jazero), ale predovšetkým vďaka chuti, ktorá na nás číhala v donáškových škatuliach.

 

Prvotriedne ingrediencie a donáška zadarmo

Voľba padla na pizzeriu, ktorá sídli v Bratislave na Starej Vajnorskej, rozvoz pizza ivanka pri dunaji. Počuli sme o nej samé chvály a keďže donášku do Ivanky robia zadarmo, nemali sme dôvod váhať. A dobre sme urobili. Talianska špecialita robila svojmu názvu vynikajúce meno: dorazila horúca, chrumkavá a očividne pripravená s veľmi poctivým prístupom k surovinám. Rozpálila nás ako pec s agátovým drevom, a tak sme sa od Šutrovky príliš neponáhľali (škatule sme, samozrejme, vyhodili až doma!).

 

Za všetkým hľadaj ženu

Nezvykneme to síce robiť, ale tento raz sme zavolali do pizzerie ešte raz. Nie kvôli ďalšej objednávke – boli sme príliš plní. Ale len tak, že nám veľmi chutilo. Slečna na druhom konci linky mala očividne radosť, hoci predpokladáme, že sme neboli ani prví, ani poslední, kto im zložil kompliment. Vraj odovzdá pozdrav všetkým kolegyniam. Nie kolegom, pretože sú čisto ženská partia.

A rekapitulácia výletu v Ivanke? Sedem krásnych miest a ôsmy div, za ktorým stoja samé ženy z KingofPizza. Azda nám to miestne pizzerie odpustia.

 




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!