Už ste vyskúšali jazdu na štvorkolke?

Letné mesiace prajú novým zážitkom. To, čo by vás v zime ani nenapadlo spraviť, v lete vyskúšate s nadšením. Prílev energie zo slnka robí s ľuďmi divy. Cítite sa aj vy na to, aby ste vyskúšali niečo nové? Odporúčame vám si požičať štvorkolku a zajazdiť si s ňou poriadne adrenalínovú trasu. Pozor však na to, že jazda na štvorkolke je vysoko návyková!

Štvorkolky na prenájom nájdete v každom väčšom meste

Ak hľadáte štvorkolky alebo trojkolky na prenájom, stačí sa presurfovať stránkami na internete a nájdete desiatky požičovní, kde sa dajú tieto stroje prenajať. Prenájom samotný nie je problém. Problém je nájsť trasu, po ktorej by ste mohli vyskúšať všetko, čo tento stroj dokáže. Jazdiť so štvorkolkou po diaľnici nie je až taká zábava ako jazda po zvlnenom teréne.  V okolí nášho hlavného mesta sa pár trás nájde, ale nie je to žiadna sláva. Pekné trasy nájdete pri Trenčíne, v Prešove a pri Novom Tekove. Súčasťou prenájmu štvorkolky je i inštruktáž a mapy trasy. Oveľa lepšie s off roadovými dráhami sú na tom naši západní susedia, takže dobrou ideou je vyskúšať jazdu v Čechách.

Dodržujte zákony a ušetríte na pokute

Musíme vás upozorniť, že jazda v lese bez vedomia jeho vlastníka nie je povolená. Mnohí majitelia štvorkoliek sa snažia tento zákon obísť. Zákon jasne hovorí, že štvorkolka môže jazdiť všade tam, kde je povolený vjazd automobilov. Preto sa jazdci odvolávajú na to, že poľnou cestou len prechádzajú k nejakému objektu. Neradíme vám takto riskovať, pretože pokuta za jazdenie v lese je vysoká.

Čo ak zatúžite po vlastnej štvorkolke?

Po prvej jazde na štvorkolke sa môže stať, že zatúžite po vlastnej. Prečo nie? Dnes už nie je problém kúpiť štvorkolku známej značky za dobrú cenu. Môžete dokonca spojiť príjemné s užitočným. Nedajte sa ihneď zlákať športovou štvorkolkou a kúpte si úžitkovú. Vďaka úžitkovej štvorkolke dokážete v záhrade spraviť všetku prácu za polovičný čas. K takejto štvorkolke je možné pripojiť rôzne náradie. Najčastejšie ide o kosačky, posýpače a v zime radlice. Pracovné štvorkolky disponujú navijakom, takže dokážete vytiahnuť drevo z lesa alebo automobil, ktorý zapadne do záveja. Po práci sa za domom na vašom pozemku poriadne vybláznite. Skúšajte nové triky i skoky! Na úžitkovej štvorkolke si s vami môže zajazdiť aj vaša polovička. Dve sedadlá a krytá kabína poskytujú pocit pohodlia i bezpečia.

 

Tags:




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!