Prezradíme vám, ako sme ušetrili na letnej dovolenke

V dobe zdražovania je ťažké skĺbiť predstavy o peknej dovolenke mimo Slovenska s finančnými možnosťami. Ak rozmýšľate, ako na dovolenke ušetriť, tak máte viac možností. Niekto skúša cestovať na vlastnú päsť a hľadá lacné letenky i ubytovanie. Iní vsadia na dovolenku v Chorvátsku a po celý čas si varia. No existuje ešte jedna možnosť, ktorá vás vyjde menej ako dovolenka v all inclusive hoteli.

Čo tak dovolenka na mori?

Dovolenku pri mori si užila už veľká časť Slovákov. Je načase zmeniť dovolenku pri mori na dovolenku na mori. Plaviť sa na jachte a užívať si pocit neobmedzenej slobody nemusí byť pre vás nedosiahnuteľnou métou. Mnohí ľudia sa boja na takúto dovolenku čo i len pomyslieť. Je to z dôvodu mylnej predstavy, že takáto dovolenka je veľmi drahá. My vás však môžeme uistiť, že nemusíte hľadať lode na predaj a napriek tomu sa budete plaviť za veľmi prijateľnú sumu. Osobne sme jednu takúto dovolenku kúpili a boli sme prekvapení, že nás vyšla menej ako dovolenka v all inclusive hoteli. Cena na osobu na týždeň spolu so stravou vás vyjde maximálne 600 €. Samozrejme, že všetko závisí od toho, aký luxus si vyberiete. Veľmi luxusné jachty sú z hľadiska prenájmu drahšie. Nemusíte sa obávať, že na lacnejšej lodi budete trpieť a neužijete si komfort. Kajuty sú síce menšie, ale na prespatie stačia. Väčšinu času budete aj tak tráviť na palube opaľovaním či skákaním do mora. My sme každý deň kotvili v inom prístave, takmer celý deň spoznávali prímorské mestečká a nasávali sme ich atmosféru.

Kto bude loď riadiť?

Pri prenájme lode máte dve možnosti. Buď si ju prenajmete aj s posádkou, alebo zoberiete do partie niekoho, kto má kapitánsky preukaz. Posledné roky sú plavby jachtou tak obľúbené, že by ste sa iste čudovali, koľko ľudí si preukaz zaobstaralo. Stačí sa opýtať v okolí a niekoho nájdete. Alebo si môžete preukaz spraviť. Na kormidlovanie mimo morí vás stačí kurz vodca malého plavidlana mori musíte vlastniť preukaz veliteľa námorného rekreačného plavidla. V závislosti od kategórie máte povolené sa plaviť do 12 námorných míľ od pobrežia až do neobmedzenej vzdialenosti. Obstaranie preukazu nie je časovo a ani finančne náročné. Vďaka preukazu si môžete každý rok užívať bezstarostnú dovolenku. Možno časom našetríte a jachty na predaj nebudú len vašim snom, ale stanú sa realitou.

 

 

Tags:




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!