Aké okná sú vhodné do vášho domu alebo bytu?

Staviate alebo rekonštruujete a rozhodujete sa aké okná si vybrať? V ponuke máte množstvo materiálov, prevedení, dizajnov. Je len na vás a vašej peňaženke, ktorým oknám dáte prednosť. My sa vám posnažíme s výberom pomôcť.

Drevené okná sú klasikou

Drevené okná iste pozná každý z vás. V minulosti ste predsa ani len nesnívali, že by sa mohli okná a dvere vyrábať z iného materiálu ako drevo. Dnes už nie sú plastové vchodové dvere a okná ničím výnimočným. V súčasnosti sú drevené okná vyrábané technológiami, ktoré zaručujú ich vysokú kvalitu. Drevo je príjemný a mäkký materiál, ktorý vyzerá na domoch v štýle retro vynikajúco. Drevené okná sa hodia aj do chalúp a dreveníc. Dávajte si však pozor, aby ste si zakúpili okná, ktoré majú dostatočnú hĺbku rámu pre zachytenie viac vrstiev sklenených výplní. Dosiahnete tak lepšie izolačné vlastnosti. Na drevo vplývajú poveternostné podmienky, a preto by mali drevené okná mať viacvrstvovú povrchovú úpravu. Vhodnými materiálmi sú smrek, dub alebo borovica. Nevýhodou drevených okien je nutnosť pravidelnej údržby. Na jar a jeseň nezabúdajte na ošetrenie rámov špeciálnymi impregnačnými prostriedkami. Po niekoľkých rokoch si drevené okná vyžiadajú aj natretie a nalakovanie.

Dokonalosť plastových a hliníkových okien

Plastové okná sa hodia do každého domu a bytu. Dajú sa zakúpiť v rôznych dizajnoch a farebných variantoch. Na prekrytie bielej farby sa využívajú špeciálne kašírovacie fólie. Plastové okná majú skvelé termoizolačné vlastnosti, ušetria vám až 20 % nákladov na kúrenie. Zároveň odhlučnia ruch z ulice a vydržia vám desiatky rokov. Plastové okná a ich cena je priamo úmerná kvalite a životnosti. Rámy plastových okien sú stabilné a bezúdržbové. Ak si zakúpite najvyššiu kvalitu, budú vám slúžiť takmer celý život. Niektorí výrobcovia garantujú až 30 ročnú životnosť. Navyše sú moderné plastové okná a vchodové plastové dvere vyrábané z recyklovateľných materiálov. Hliníkové okná sú ešte viacej odolné oproti oknám plastovým. Hliník je veľmi pevný a zároveň ľahký. Hodí sa preto ako materiál pri veľkých oknách alebo zasklených terasách. Veľkorozmerným oknám dodá hliník potrebnú stabilitu na udržanie väčšej váhy sklenených výplní. Ak hľadáte kvalitu a dlhú životnosť, jednoznačne siahnite po plastových alebo hliníkových oknách.

 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!