Čo by malo byť povinnou súčasťou moto oblečenia?

Motorka je v oblasti bezpečnosti špecifickým dopravným prostriedkom, na ktorú sa nie každý odvážiť nasadnúť. Dôvodom sú štatistiky, podľa ktorých je táto jazda 33 krát rizikovejšia ako klasická jazda na aute alebo inom dopravnom prostriedku. Nevyhnutnosťou je preto kvalitné motorkárske oblečenie, bez ktorého by ste na jazdu na motorke pomyslieť ani len nemali. Realita je taká, že ak sa vám stane nehoda na motorke, prežiť to môžete len vďaka šťastiu alebo dobrému oblečeniu. Moto oblečenie však nie je len o bezpečnosti, ale aj o pohodlí a ochrane pred nepriaznivým počasím. Ochrániť vás dokáže pred dažďom, mrazom, silným vetrom a dokonca aj veľkým teplom. Čo všetko by malo byť súčasťou základnej výbavy motorkára?

Bunda, nohavice a kombinéza

Tieto doplnky sú veľmi významné pri nehode, pretože vás dokážu ochrániť pred odreninami, škrabancami, zlámanými kosťami a dokonca aj vnútornými zraneniami. Pevné materiály a hrubá koža dokážu doslova zázraky a preto by ste bez nich na motorku sadať nemali. V ponuke nájdete výrobky rôznych cenových kategórií, no ak chcete aby vám moto bundy a iné časti vydržali nielen jeden pád, radšej do nich investujte. Kvalita je v tomto prípade dôležitejšia ako pri iných druhoch oblečenia a vyplatí sa vám aj z pohľadu trvácnosti. Ak sa rozhodnete pre kvalitné kožené veci od značkových a uznávaných výrobcov, pokojne vám vydržia aj celý život. Nebudete sa tak musieť každú sezónu zaoberať otázkou nového oblečenia, pretože jednoducho použijete to z predchádzajúceho motorkárskeho obdobia. Vyberať by ste mali aj podľa ochranných prvkov, ktoré by mali pokrývať čo najviac častí tela. Ide o tie najzraniteľnejšie ako napríklad lakte, predlaktia, ramená, hrudník, bedrá, chrbát, kostrč a podobne.

Obuv a prilba

Kvalitná motorkárska obuv a prilba sú samostatnou kapitolou v rámci tohto oblečenia. O prilbe toho moc rozprávať nemusíme, pretože vydať sa bez nej na cestu je ako prechádzať sa po železničnej trati. Každý jeden aj ten menší pád vás môže stáť život a to určite nechcete. Špeciálna obuv je potrebná najmä pre udržanie dokonalej rovnováhy a spevnenie nôh. Vyberajte preto taký výrobok, ktorý bude dostatočne robustný, bude vám sedieť ako uliaty a má pevnú a vystuženú podrážku. Ak ste v jazdení na motorke začiatočník alebo si chcete len dopriať niečo nové odporúčame pozrieť si ponuku na inSPORTline kde si určite vyberiete. Nájdete tam široký sortiment nielen moto oblečenia, ale aj rôznych iných športových výrobkov.

Tags: ,




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!