Ako zariadiť chalupu tak, aby nestratila svoje kúzlo a zároveň slúžila náročným potrebám moderného človeka? Dá sa to vôbec?

Súčasný uponáhľaný život spôsobuje, že čím viac sa snažíme utiecť do kľudu, ktorý nám poskytujú chalupy, chaty či rodinné domy. Starý nábytok dokáže v miestnosti vzbudiť pocit nostalgie, ako keby sa zastavil práve čas. Ak chcete dosiahnuť i vy tento neopísateľný pocit, nepotrebujete k tomu žiadneho architektúra ani hŕbu peňazí. Šikovné ruky a trocha vkusu premenia starú, ale i novú chalupu na oázu pokoja. Ako skĺbiť staré s novým, aby bolo všetko v jednej harmónii?

obsolete retro interior (photo and cg elements combinated)

Zvoľte si dominantu interiéru

Pokiaľ sa chystáte do radikálnej rekonštrukcie starej chalupy alebo sa rozhodujete, ako si zariadiť novú, aby vám pripomínala staré časy, zvoľte si vhodnú dominantu, od ktorej sa bude všetko odvíjať. Často sa v interiéry chalupy nachádza starý sporák či piecka, ktoré predstavujú ústredný prvok kuchyne. Práve preto je dôležité tieto prvky zachovať a naviazať na ne čo najvhodnejšie doplnky.

Pokiaľ sa nedokáže vzdať výdobytkov moderného sveta ako je televízia, práčka či umývačka riadu, snažte sa tieto spotrebiče umiestniť tak, aby neboli príliš vidno a nepriťahovali pozornosť. Televíziu môžete šikovne ukryť do skrine, moderné spotrebiče môžu byť zabudované, čiže neupútajú na prvý pohľad pozornosť.

Určite poznáte „vintage“ štýl, pod ktorým sa skrýva láska ku všetkému starému. To ale neznamená, že si schováte „haraburdy“ a zo svojej chalupy spravíte skladisko. Aby vám bolo dobre, musíte sa obklopiť funkčnými vecami, ktoré sú aj na niečo užitočné. O zariadenia sa nezabudnite pravidelne a dôkladne starať, keďže už majú svoj vek a skutočne si to zaslúžia.

 

FOTO:  © victor zastol’skiy / Dollar Photo Club

 




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!