Bratislava je hlavné mesto Slovenskej republiky. Prvé kroky turistov z celého sveta vedú práve z letiska do Bratislavy – mesta s takmer pol miliónom obyvateľov, ležiacom na oboch brehoch rieky Dunaj. Sprievodcu sa nám podujal robiť majiteľ spoločnosti GL Trade s.r.o. – Bratislava Airport Taxi Transfer – pán Ďuriška.


taxi-transfer

 

Bratislava je mesto bohaté na významné domáce inštitúcie Slovenskej republiky aj s medzinárodným dosahom. Bratislava je multikultúrna, historická metropola…

„Je pravdou, že Bratislava je sídlom viacerých medzinárodných inštitúcií. V roku 1997 začal svoje pôsobenie v Bratislave Rozvojový fond OSN pre Európu a Spoločenstvo nezávislých štátov – United Nations Development Programme for Europe – UNDP Europe. O tri roky neskôr pribudol Medzinárodný vyšehradský fond – International Visegrad Fund. Sídli tu Burza cenných papierov v Bratislave a Komoditná burza Bratislava.,“ oboznamuje majiteľ Vienna Bratislava Airport Taxi Transfer Ďuriška.

 

Medzinárodné inštitúcie priťahujú medzinárodné prostredie, ale Bratislava neponúka len tie. Pýtajú sa návštevníci Bratislavy, počas transferu Vašou taxi službou z viedenského letiska do mesta aj na pamiatky a život v Bratislave?   

„Cestu z letiska a na letisko v Bratislave absolvujeme najčastejšie v taxi so 4 alebo maximálne 8 osobami – malé skupinky. Pripravený sme previezť až takmer 50 ľudí. Mnohí sa nás pýtajú, ktoré časti Bratislavy navštíviť a vždy im odporučíme Staré Mesto. 

Mestská pamiatková rezervácia, rozprestierajúca sa v okolí zrekonštruovaného Bratislavského hradu, je jedna z najväčších na Slovensku. Neďaleko hradu upozorníme vždy na Národnú radu Slovenskej republiky a určite odporučíme Dóm svätého Martina. Turisti by nemali obísť ani Hlavné námestie, Grassalkovichov palác – prezidentský palác a Primaciálny palác“ pridáva majiteľ spoločnosti prevádzkujúcej letiskové taxi transfery z Viedne do Bratislavy a späť. 

 

Bratislava je mestom kultúry, rôznych podujatí. Je pravdou, že turisti a návštevníci hlavného mesta SR Bratislavy často prichádzajú taxi transferom z letiska a na letisko v Bratislave iba na  víkendy?

„Z kultúry sú lákadlom Bratislavské hudobné slávnosti v Redute každý rok pod taktovkou Slovenskej filharmónie. Filmoví fanúšikovia obľubujú Bratislavský filmový festival. Slovenské národné divadlo láka operou a baletom, Slovenská národná galéria zase obľubujúcich umenie. Turisti často navštevujú Bratislavské korunovačné slávnosti s historickými okamihmi Bratislavy ako korunovačného mesta.

Nechýbajú festivaly, koncerty a nočný život, ktorý je bohatý na nočné kluby v historickom centre a okolí, hlavne na Obchodnej ulici a Námestí SNP. Bratislavské silvestrovské oslavy zmenia mesto na centrum zábavy a pulzujúceho života, čo obľubujú čoraz väčšie masy z blízkych aj vzdialenejších štátov,“ priznáva Ďuriška z Bratislava Airport Taxi Transfer.

 

Bratislava má množstvo zaujímavostí a pulzujúci život. Určite máte obľúbené miesta v Bratislave popri práci taxi služby s letiskovými transfermi. Ako vnímate Bratislavu Vy?

„V Bratislave ma vždy dokážu upokojiť prechádzky po nábreží s pohľadmi na Nový most s reštauráciou UFO s vyhliadkovou plošinou. Je to svetový unikát, siedmy najväčší visiaci most na svete. Most Apollo je zase najväčší most na svete, ktorého konštrukcia bola vyhotovená na súši a potom bol ukotvený točením na druhom brehu Dunaja.

Bratislava dokáže plniť aj najtajnejšie sny. Je kultúrnym centrom Slovenska s množstvom múzeí, galérií, divadiel, vedeckých a vzdelávacích inštitúcií. Som hrdý na prvú univerzitu na území Slovenska – Universitas Istropolitana. Rád navštevujem Slovenské národné múzeum a Mestské múzeum v Bratislave s históriou mesta založené v roku 1868,“ ukončil Ďuriška z GL Trade s.r.o. – taxi služby prepravujúcej turistov a návštevníkov Bratislavy letiskovými transfermi z bratislavského letiska.




Top články z News.sk

Partneri

Hliníkové vchodové dvere Vás nikdy nesklamú

Široký výber kvalitných odpudzovačov za bezkonkurenčné ceny nájdete na odpudzovace.sk

Najlepšie domáce meteostanice

Detské komody skvele doplnia detskú izbu.

Potrebujete v domácnosti regulovať svetlo a mať dostatok súkromia? Skvelým riešením je tieniaca technika značky K-system!